Bli medlem


Hej och välkommen till oss i Sätra Båtsällskap, SBS.
 

Om du är på väg att söka plats hos oss är det väldigt viktigt att du läser hela denna sida med information och även annan info vi här hänvisar till. Du som blivande medlem har skyldighet att själv läsa dig till vilka skyldigheter och möjligheter du har som medlem.

 

För att bli medlem i Sätra Båtsällskap måste man ha en båt och ansöka om båtplats för denna båt. Beviljas man båtplats blir man automatiskt medlem. 
 

Från och med 2021 MÅSTE din båtbotten vara sanerad från giftfärg för att vi ska kunna erbjuda dig hamnplats. Detta är ett krav från miljöförvaltningen på samtliga båtklubbar verksamma inom Stockholms stad med hemmahamn i Mälaren.
Vi kommer därför att kräva intyg från dig att din båt är sanerad i samband med att vi erbjuder dig båtplats. Mer information finns under Miljö.

 

     OBS.    Medlemskapet medför förpliktelser såsom sommarvakt och arbetsplikt. Det är DU som medlem som ansvarar för att hålla dig uppdaterad kring vad som gäller genom att läsa dig fram här på hemsidan och i den folder du fått länk till i samband med att du blir medlem. Foldern finns även här.
Om du blir medlem under sommaren så förväntas du hitta en vakttid i andra halvan av säsongen och även boka in dig på höstens arbetsplikt. Du kommer inte slippa straffavgifter för missad vakt eller arbetsplikt för att du anser att du blivit dåligt informerad om dessa. Informationsskyldigheten ligger hos dig.

 

Ansökan:

Samtliga uppgifter måste lämnas vid medlemsansökan annars behandlas den inte.

Köavgiften på 200 kr betalas till bankgiro 5730-5666 i samband med anmälan. Vi behandlar din ansökan först när vi mottagit din betalning.
 

Uppge namn och att inbetalningen avser köplats.
 

Anmälan till köplats för båt görs HÄR.

 

  Vi förväntar oss att du har nautisk kompetens i form av minst förarbevis. Från och med 2023 kommer vi att kräva det för samtliga medlemmar. Klubben håller därför utbildningar till mycket förmånligt pris för medlemmar. Skicka oss en intresseanmälan till utbildning@satrabat.se så vi vet om vi behöver starta en kurs. Kurser hittas även under Utbildning.


 

Mall för beräkning av vad ditt medlemskap kostar finns HÄR
 

Du behöver läsa på om dina skyldigheter kring arbetsplikt och sommarvakt. Information finns även i menyn under respektive rubrik under "Föreningen".
 

Blir du medlem i Sätra Båtsällskap har du även möjlighet att få vinterförvaring genom SVI (Sättra Varf Intresseförening). Mer information om detta finner du under "Vinterförvaring". 
 

Några snabba anledningar att bli medlem i SBS:

  • SBS har 3 skyddade bryggor med låst grind. De två yttersta bryggorna är helt nya säsongen 2023 och utgör ett väl fungerande skydd mot vågor från passerande trafik.
  • Det finns en bom som hindrar andra än medlemmar att komma in på området/ parkeringen.
  • SBS båtar bevakas av sommar- och vintervakter.
  • SBS erbjuder, via vår varvsverksamhet SVI, vinterförvaring i anslutning till hamnen. Vid förvaring på SVI finns väl tilltaget mastskjul att tillgå.
  • SBS har, tack vare varvsverksamheten SVI, egen kiosk/ café som är öppen alla helger under intensiva iläggnings- och upptagningshelger.
  • SBS har egen juniorverksamhet.
  • SBS har en uppvärmd verkstad för medlemmar.
  • SBS arrangerar föreläsningskvällar, utbildningar och sociala klubbaktiviteter.
  • SBS har ett stort fint klubbhus som du som medlem kan hyra till privata fester. Läs mer om detta under Föreningen/ Klubbhuset.

Har du frågor kan du kontakta hamnkapten på e-postadress hamnkapten@satrabat.se.

Man kan också bli juniormedlem om man vill vara med i vår seglarskola. Läs mer om SBS Juniorverksamhet och dess medlemskap här.