SBS Junior

Seglarskolan i SBS Juniorverksamhet
Deltagare ska vara mellan 9 och 14 år och ska klara att simma 200 m utan flytväst. Seglarskolan blandar teori och segling på en nivå som är anpassad från nybörjare till barn som redan seglar självständigt. 

Vi försöker segla i två olika grupper:

  • en yngre grupp deltagare som seglar våra optimistjollar
  • en äldre mer erfaren grupp deltagare som seglar våra lite större båtar, 2-krona.

Utöver seglingsmomenten så har vi även annan båtaktivitet såsom att lära sig köra en utombordare, läsa sjökort, slå knopar och teori kring väjningsregler och annat som hör båtlivet till!

När vi ger oss ut på vattnet på våren ska barnen bära våtdräkt under kläderna eftersom vattentemperaturen är låg. I övrigt ska varma kläder och regnkläder vara med vid varje seglingstillfälle. Man blir alltid blöt i en jolle, så vanliga skor/gympadojor kommer att bli blöta. Även byxor kommer att bli blöta. Ta med regnbyxor som du seglar i och sen kan du byta om när vi är tillbaka i hamn. Seglingshandskar och enklare knäskydd gör jolleseglingen bekvämare.

Vi stödjer oss på Svenska seglarförbundets värdegrund i vår verksamhet, >>SSF Värdegrund.  

Barn till medlemmar i SBS och FBK har företräde till seglarskolan. Andra barn kan delta i mån av plats. Intresseanmälan för deltagande i seglarskolan skickas till junior@satrabat.se 
Årsavgiften är 200kr + 400kr. Detta täcker samtliga seglingspass och även en fritidsförsäkring.  


För att se aktuellt program för säsongen, klicka här.

Seglarhälsningar
Martin Rundström och Rikard Hård