Utbildning

Klubben har genom åren anordnat en stor mängd olika kurser och utbildningar för medlemmar. Vi har stora ambitioner att försöka upprätthålla dessa traditioner. Vi behöver dock hjälp att sätta ihop några av dessa kurser av dig / er som "kan" detta redan. Det rör sig ofta om ett par timmar där du visar på grunderna. Blir det 2-3 träffar så gör inte det något, men det är bättre att en kurs blir av alls och att den är en bra grund.

Här kan du läsa om de utbildningar vi  vill anordna. Finns inga datum nedan så finns det inga utbildningar att anmäla sig till.Vi sätter då och då ihop utbildningar och skickar då ut inbjudan och intresseanmälningar via Nyhetsbrevet, Kalendern på hemsidan och Nyheter på hemsidan. Om vi får ihop en kurs kommer du garanterat att få veta det ;-)

 Förarbevis
Med jämna mellanrum anordnar vi utbildning i Förarbevis för medlemmar och dess besättningar. Förarbevis är även ett krav på nautisk kompetens för att vara med i SBS. Just dessa utbildningar har vi ledare för så här behöver vi inte din hjälp.
 

 

 

 


Båt-el
Liten utbildning i de grundläggande kunskaperna i att hantera el ombord din båt. Detta gäller uteslutande 12-voltsystem.
Är du en fena på detta med Båt-el? Har du till och med "licens" för båt-el och kan tänka dig att anordna en grundkurs i hur man jobbar med el ombord? Toppen! Hör av dig på utbildning@satrabat.se så hjälps vi åt att sätta ihop en kurs.

 

Knopar och tilläggning
En kurs där du lär dig grundläggande knopar och säkra sätt att lägga till i hamn och i naturhamn. Om du kan tänka dig att hålla i denna kurs så skicka ett mail till utbildning@satrabat.se så ser vi till att medlemmar kan anmäla sig

 
Brandövning / brand ombord
Vi vill få igång denna utbildning som tidigare fanns i klubben. Vet du någon som är lämplig att hålla i en praktisk grundkurs i brandsläckning, gärna med båtlivet som huvudsakliga miljö. Hör av dig till oss som jobbar med utbildningar i klubben på mail utbildning@satrabat.se så ser vi till att få till en kurs!