Hoppa till sidans innehåll

Sommarvakt


Medlemmar som har båt med plats i hamnen har vaktplikt och skall gå vakt vid två (2) tillfällen under sommaren. Observera att denna vakt inte har något med Sätra Varv (SVI) att göra, de har en egen hantering av vaktplikt under vintern om du vinterförvarar båten där.


CORONA SPECIAL:
Sommarsäsongens vakt anpassas efter Coronaviruset på följande vis:

  • Du som är + 70 år ombeds förlägga din vakt till sensommaren
  • Du som är under 70 år ombeds förlägga din vakt under maj, juni, juli.
  • Boka sommarvakt senast 18/4, därfetr fördelar vaktchefen vaktpass.

Anpassningarna ovan beslutades på styrelsemöte 26/3 2020 som en extra försiktighetsåtgärd och inte minst för att följa rådande regler från myndigheterna.

Är du över 70 år bör du försöka förlägga din vaktinsats till efter sommaren. Du får gärna skicka en yngre släkting eller liknande som tar ditt pass, det vore ju det allra bästa. Boka då pass som vanligt, men skriv in namn och mobilnummer i fältet "Kommentar" till den som går ditt pass.


Vi saknar just nu en hel del bokningar för sommarvakt. Gå in och boka nu medan du kan välja pass själv. Det är väldigt viktigt att du som ännu inte anmält dig gör det snarast, men senast 18/4. Efter 18/4 kommer vaktchefen att fördela de tomma passen mellan de medlemmar som ännu inte gått in och bokat sina två pass. Alltså: vill du slippa gå vakt i mitten av juli så ska du boka passen själv.

 

Alla som har båt i hamnen under sommarsäsongen ska gå vakt. De enda som är befriade från vakt är hedersmedlemmar över 80 år.

Det bästa är om du själv bokar datum för din sommarvakt via bokningssidan. Den hittar du här: https://bas.batunionen.se/

För att öppna instruktionen för vaktbokning, klicka här

Du kan boka familjevakt, dvs du fullgör båda dina vaktpass samma natt. Då bokar du båda passen i systemet samma datum. När det sedan är dags att fullgöra vakten tar du med dig ytterligare en person över 18 år så att ni är två personer närvarande under vakten.

Anlitar du ersättningsvakt måste du alltså anlita två (2) personer vid familjevakt på samma sätt som du skulle varit tvungen att anlita två personer om du valt olika datum.

Du ansvarar själv för hitta en ersättare. Lista på ersättare finns på anslagstavlan i klubbhuset.

När du har bokat

Kontrollera att det blivit rätt datum när du bokat. Fem dagar före bokat datum försöker systemet nå dig via e-post och två dagar före med ett SMS för att påminna dig. Observera att något kan vara fel så att inte meddelandet kommer fram. Du ansvarar själv för att komma på bokade datum.

En utskriven vaktlista finns i klubbhuset.

Du kan ändra datum fram till bokningen stänger, normalt 1 april. Om du vill ändra en bokning går du in på samma sätt som när du bokade, avbokar det pass du vill ändra och bokar sedan ett nytt.

Efter stängningsdatum måste du kontakta vaktchefen (This is a mailto link) för att uppdatera vaktlistan. OBS! Det är inte säkert att det går att byta datum efter stängingen av boknigen.

Uppdaterad: 24 APR 2019 09:47 Skribent: Vaktchefen

Postadress:
Sätra Båtsällskap - Segling
Sätravarvsvägen 55
12731 Skärholmen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info