Bli medlem

För att bli medlem i Sätra Båtsällskap måste man ha en båt och ansöka om båtplats för denna båt. Beviljas man båtplats blir man automatiskt medlem.

Från och med 2021 MÅSTE din båtbotten vara sanerad från giftfärg för att vi ska kunna erbjuda dig hamnplats. Detta är ett krav från miljöförvaltningen på samtliga båtklubbar verksamma inom Stockholms stad med hemmahamn i Mälaren.
Vi kommer därför att kräva intyg från dig att din båt är sanerad i samband med att vi erbjuder dig båtplats. Mer information finns här.

Vi har i dagsläget inga lediga platser.

I bästa fall kan du få plats till nästa säsong.

Medlemskapet medför vissa förpliktelser som sommarvakt och arbetsplikt.

Samtliga uppgifter måste lämnas annars behandlas inte din ansökan.

Köavgiften på 200 kr betalas till bankgiro 5730-5666 i samband med anmälan. Vi behandlar din ansökan först när vi mottagit din betalning.

Uppge namn och att inbetalningen avser köplats.

Anmälan till köplats för båt görs HÄR.

Vi ser gärna att du har nautisk kompetens i form av minst förarbevis och från och med 2023 kommer vi att kräva det för samtliga medlemmar. Klubben kommer därför att hålla utbildningar till mycket förmånligt pris för medlemmar.
Från säsongen 2021 krävs att samtliga båtar i hamnen har en båtbotten fri från Biocidfärger. Detta är alltså ett krav för att din båt ska få ligga i SBS hamn.

Mer information om kostnader förknippade med ditt eventuellt blivande medlemskap hittar du i menyn under rubriken "Föreningen->Avgifter".

Mall för beräkning av vad ditt medlemskap kostar 2021 finns HÄR.

Vill du veta mer om arbetsplikt och sommarvakt finns även denna information i menyn under respektive rubrik under "Föreningen".

Blir du medlem i Sätra Båtsällskap har du även möjlighet att få vinterförvaring genom SVI (Sättra Varf Intresseförening). Mer information om detta finner du under "Vinterförvaring" i menyn till vänster.

Några snabba anledningar att bli medlem i SBS:

• SBS anordnar en vår- och en höstregatta.
  • SBS har 3 skyddade och väl utrustade bryggor med låst grind.
  • SBS har en bom som hindrar andra än medlemmar att komma in på området.
  • SBS har ett stort nybyggt och väl tilltaget mastskjul.
  • SBS båtar bevakas av sommar- och vintervakter.
  • SBS erbjuder, via vår varvsverksamhet SVI, vinterförvaring i anslutning till hamnen.
  • SBS har, tack vare varvsverksamheten SVI, egen kiosk/café som är öppen alla helger under intensiva iläggnings- och upptagningshelger.
  • SBS har egen juniorverksamhet.
  • SBS har en uppvärmd verkstad för medlemmar.
  • SBS arrangerar föreläsningskvällar under vinterhalvåret.
  • SBS har ett stort fint klubbhus som du som medlem kan hyra till privata fester.
  • SBS har bastu- och duschanläggning i klubbhuset.

Har du frågor kan du kontakta hamnkapten på e-postadress This is a mailto link.

Man kan också bli juniormedlem om man tex vill vara med i vår seglarskola.

För juniormedlemskap anmäler du intresse till This is a mailto link.

Uppdaterad: 12 MAJ 2020 20:54 Skribent: Jonas Neander

Sätravarvsvägen 55