Arbetsplikt

Medlemmar som har båt har årlig arbetsplikt vid ett tillfälle (vår eller höst).

CORONA SPECIAL:
Vårens arbetsplikt 18:e och 19:e april 2020 anpassas efter Coronaviruset på följande vis:

• Du som är + 70 år ombeds förlägga din arbetsplikt till hösten 2020.
  • Du som är under 70 år ombeds förlägga din arbetsplikt till våren 2020.
  • Under arbetsplikten serveras ingen sopplunch.
  • Medtag egen matsäck/lunchpaket/kaffethermos osv.
  • Boka vårens arbetsplikt senast 14/4 2020.
  • Är du sjuk på dagen för arbetsplikt? Meddela This is a mailto link så snart du kan. Utebliven kommunikation med arbetschefen räknas som frånvaro.

Anpassningarna ovan beslutades på styrelsemöte 26/3 2020 som en extra försiktighetsåtgärd och inte minst för att följa rådande regler från myndigheterna.

Är du över 70 år bör du inte deltaga på vårens arbetsplikt. Du får gärna skicka en yngre släkting eller liknande som tar ditt pass. På så vis slipper du även medverka på höstens arbetsplikt med sannolikt samma försiktighetsåtgärder.

Vi saknar just nu (29/3-20) ca 25 deltagare till Vårens arbetsplikt. Det är väldigt viktigt att du som ännu inte anmält dig gör det snarast så att vi kan planera arbetet. Följ anvisningarna ovan. Tack!

Arbetsledarna
Olle, Stefan, Ulf och Sami

Boka din arbetsplikt via bokningssidan här.

OBS! För att hämta instruktion att boka arbetsplikt, klicka här.

Alla klubbmedlemmar, som är registrerade ägare av en båt i klubben, skall
göra ett arbetspass på 5,5 timmar. Behovet av arbetspass är ca 40 personer under våren och
40 personer under hösten. Att hålla klubbhuset rent och fräscht kräver ca 10 städpass.

Anmälan till SBS arbetsplikt för våren öppnar normalt vid årsmötet. Bokningsmöjligheten stängs den 1 april för vårens arbetsdagar. För höstens arbetsdagar samt för önskan att städa klubbhuset eller friköp av arbetsplikt är den 1 oktober sista anmälningsdag.

När du har bokat

Kontrollera att det blivit rätt datum. Inför arbetsplikten försöker systemet nå dig via e-post några dagar och även med ett SMS strax innan för att påminna dig. Observera att något kan vara fel så att meddelandet inte kommer fram. Du ansvarar själv för att komma på bokade datum. Om du vill ändra en bokning går du in på samma sätt som när du bokade, markerar det datum du vill ändra och klickar på Avboka. Efter stängningsdatum måste du kontakta arbetschefen (This is a mailto link) för eventuell ombokning.

För dig som saknar tillgång till internet kommer anmälningsblankett för arbetspass att finnas som vanligt i klubbhuset, men det bästa är om du ordnar så att anmälan sker digitalt. Fyll annars i blanketten och lämna i styrelsens postfack i klubbhuset.

Du som har arbetsplikt och inte fullgör den eller meddelar att du vill friköpa dig senast 1 oktober kommer att debiteras 1500 kr i straffavgift samt få 1 varning. Efter 3 varningar anses du ha begärt utträde ur klubben.

Uppdaterad: 22 SEP 2018 09:31 Skribent: Arbetschefen