Hoppa till sidans innehåll

Juniorsektionen


Seglingssäsongen 2021

Är du intresserad av att vara med? Maila oss på This is a mailto link. Vi behöver ditt personnummer och kontaktuppgifter till målsman.

COVID: ja, vi seglar nästan alltid ensamma och vi ledare är ju i en annan båt när vi har seglingspass. Inför seglingen hjälps vi åt att sätta segel, men tänker oss för och håller avstånd till varandra.

Seglarskolan i SBS Juniorverksamhet

Deltagare ska vara mellan 10 och 14 år och ska klara att simma 200 m utan flytväst. Seglarskolan blandar teori och segling på en nivå som är anpassad från nybörjare till barn som redan seglar självständigt. Barn till medlemmar i SBS har företräde till seglarskolan, men andra barn är också välkomna i mån av plats. Kontakta oss så brukar det ordna sig!

Vi seglar i två olika grupper:

  • en yngre grupp deltagare som seglar våra optimistjollar
  • en äldre mer erfaren grupp deltagare som seglar våra lite större båtar, 2-krona.

Utöver seglingsmomenten kan det även förekomma annan båtaktivitet såsom att lära sig köra en utombordare, läsa sjökort, slå knopar och teori kring väjningsregler och annat som hör båtlivet till!

När vi ger oss ut på vattnet på våren ska barnen bära våtdräkt under kläderna eftersom vattentemperaturen är låg. I övrigt ska varma kläder och regnkläder vara med vid varje seglingstillfälle.
Man blir alltid blöt i en jolle, så vanliga skor/gympadojor kommer att bli blöta. Även byxor kommer att bli blöta. Ta med regnbyxor som du seglar i och sen kan du byta om när vi är tillbaka i hamn. Seglingshandskar och enklare knäskydd gör jolleseglingen bekvämare.

Vi stödjer oss på Svenska seglarförbundets värdegrund i vår verksamhet, >>SSF Värdegrund.  

Intresseanmälan för deltagande i seglarskolan skickas till This is a mailto link 

Årsavgiften är endast 400kr per deltagare. Detta täcker samtliga seglingspass och även en fritidsförsäkring.

 

Seglarhälsningar

Martin Rundström, Rikard Hård, Andrejs Ljunggren och Karin Ekstrand.

 

Facebook
Vi försöker uppdatera vår facebokkgrupp så ofta vi kan. Läs om våra seglingar, titta på bilder mm! >>Sätra båtsällskap seglarskola

 

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 13:04 Skribent: Martin Rundström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Sätra Båtsällskap - Segling
Sätravarvsvägen 55
12731 Skärholmen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info