Hoppa till sidans innehåll

Juniorsektionen


Seglarskolan i SBS Juniorverksamhet
Deltagare ska vara mellan 9 och 14 år och ska klara att simma 200 m utan flytväst. Seglarskolan blandar teori och segling på en nivå som är anpassad från nybörjare till barn som redan seglar självständigt. 

Vi seglar i två olika grupper:

  • en yngre grupp deltagare som seglar våra optimistjollar
  • en äldre mer erfaren grupp deltagare som seglar våra lite större båtar, 2-krona.

Utöver seglingsmomenten kan det även förekomma annan båtaktivitet såsom att lära sig köra en utombordare, läsa sjökort, slå knopar och teori kring väjningsregler och annat som hör båtlivet till!

När vi ger oss ut på vattnet på våren ska barnen bära våtdräkt under kläderna eftersom vattentemperaturen är låg. I övrigt ska varma kläder och regnkläder vara med vid varje seglingstillfälle. Man blir alltid blöt i en jolle, så vanliga skor/gympadojor kommer att bli blöta. Även byxor kommer att bli blöta. Ta med regnbyxor som du seglar i och sen kan du byta om när vi är tillbaka i hamn. Seglingshandskar och enklare knäskydd gör jolleseglingen bekvämare.

Vi stödjer oss på Svenska seglarförbundets värdegrund i vår verksamhet, >>SSF Värdegrund.  

Barn till medlemmar i SBS och FBK har företräde till seglarskolan. Andra barn kan delta i mån av plats. Intresseanmälan för deltagande i seglarskolan skickas till This is a mailto link 
Årsavgiften är 200kr + 400kr. Detta täcker samtliga seglingspass och även en fritidsförsäkring.  

Seglarhälsningar
Martin Rundström och Rikard Hård

Facebook
Vi försöker uppdatera vår facebokkgrupp så ofta vi kan. Läs om våra seglingar, titta på bilder mm! >>Sätra båtsällskap seglarskola 

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 13:04 Skribent: Martin Rundström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Sätra Båtsällskap - Segling
Sätravarvsvägen 55
12731 Skärholmen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info