Arbetsplikt

Medlemmar som har båt har arbetsplikt vid ett tillfälle (vår eller höst).

Boka din arbetsplikt via bokningssidan här.

OBS! Ny bokningsfunktion från 2019. För att hämta instruktion, klicka här.

Du som är åttio år och äldre är befriade från arbetsplikt. OBS! Du måste själv i god tid anmäla till klubben när du fyller 80 år.

Anmälan till SBS arbetsplikt för våren öppnar normalt vid årsmötet. Bokningsmöjligheten stängs den 1 april för vårens arbetsdagar. För höstens arbetsdagar samt för önskan att städa klubbhuset eller friköp av arbetsplikt är den 1 oktober sista anmälningsdag.

När du har bokat
Kontrollera att det blivit rätt datum. Inför arbetsplikten försöker systemet nå dig med ett mail och även med ett SMS strax innan för att påminna dig. Observera att något kan vara fel så att meddelandet inte kommer fram. Du ansvarar själv för att komma på bokade datum. Om du vill ändra en bokning går du in på samma sätt som när du bokade, markerar det datum du vill ändra och klickar på Avboka. Efter stängningsdatum måste du kontakta arbetschefen (This is a mailto link) för eventuell ombokning.

För dig som saknar tillgång till internet kommer anmälningsblankett för arbetspass att finnas som vanligt i klubbhuset, men det bästa är om du ordnar så att anmälan sker digitalt. Fyll annars i blanketten och lämna i styrelsens postfack i klubbhuset.

Du som har arbetsplikt och inte fullgör den eller meddelar att du vill friköpa dig senast 1 oktober kommer att debiteras 1500 kr i straffavgift samt få 1 varning. Efter 3 varningar anses du ha begärt utträde ur klubben.

Uppdaterad: 22 SEP 2018 09:31 Skribent: Arbetschefen