Hoppa till sidans innehåll
optimist

Juniorsektionen


Seglingssäsongen 2018 är äntligen igång!

Du kan kolla in programmet för 2018 genom att klicka här. Inbjudan med program skickades ut under april.

Är du intresserad av att vara med? Maila oss på This is a mailto link. Vi behöver ditt personnummer och kontaktuppgifter till målsman.

Seglarskolan i SBS Juniorverksamhet

Deltagare ska helst vara mellan 9 och 14 år och ska klara att simma 200 m utan flytväst. Seglarskolan blandar teori och segling på en nivå som är anpassad från nybörjare till barn som redan seglar självständigt. Barn till medlemmar i SBS har företräde till seglarskolan, men andra barn är välkomna.

Vi kommer segla våra optimistjollar, 2-krona och en nytillkommen Flipper Fabola under seglingspassen, men det kan även förekomma annan båtaktivitet såsom att lära sig köra en utombordare!

När vi ger oss ut på vattnet på våren ska barnen ha våtdräkt under kläderna eftersom vattentemperaturen är låg. I övrigt ska varma kläder och regnkläder vara med vid varje seglingstillfälle.

Vi stödjer oss på Svenska seglarförbundets värdegrund i vår verksamhet, >>SSF Värdegrund.  Intresseanmälan för deltagande i seglarskolan skickas till This is a mailto link 

Seglarhälsningar Martin Rundström, Rikard Hård och Sara Tyberg

Facebook
Läs om våra seglingar, titta på bilder mm! >>Sätra båtsällskap seglarskola


Våra 2-kronor Gladan & Falken
Vi har, tycker vi, lämpliga namn på våra 2-kronor. Namnen är tagna från svenska marinens två segelfartyg som byggdes i mitten av 1800-talet. Gladan och Falken används för utbildning och kappsegling av marien och befinner sig i skrivande stund någonstans i världen. Läs mer om var de anrika båtarna befinner sig här

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 13:04 Skribent: Martin Rundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Sätra Båtsällskap - Segling
Box 2022
12702 Skärholmen

Kontakt:
Tel: 08889371
E-post: This is a mailto link

Se all info